Kuřecí stehna v jeřabinách

Kuřecí stehna v jeřabinách

Kuřecí stehna v jeřabinách Druh jídla Maso Obtížnost Snadná Příprava 60 minut

Pošmourné počasí podzimu umí prozářit nejen barevné listí, ale i červené plody jeřabin. Chodíte-li po kraji a jejich rudé korálky vás lákají, nemusíte odolávat, uvařte z nich džem! Sbírejte je lehce promrzlé ke konci září či na začátku října. Džem zajímavě chutná a působí močopudně, blahodárně na střevní činnost a proti revmatismu. Dobře se hodí také k přípravě masa.

INGREDIENCE

kuřecí stehna 10 ks
jeřabinový džem 3 lžíce
sójová omáčka 3 lžíce
olivový olej 2 lžíce
balzamikový krém / redukce 1 lžíce
chilli omáčka 1 lžička
sušený česnek 1 lžička
sůl špetka
čerstvý strouhaný křen k podávání

PŘÍPRAVA RECEPTU

Z jeřabinového džemu, sójové omáčky, olivového oleje, balzamikového krému, chilli omáčky a česneku se solí vytvoříme marinádu, kterou potřeme kuřecí stehýnka. Maso necháme několik hodin uležet.  

Poté předehřejeme troubu na 250 °C. Maso rozprostřeme na plech vymazaný olejem. Pokud chceme, můžeme kosti stehýnek obalit alobalem (aby se dětem lépe držely a tolik se omáčkou neušpinily). Stehýnka znovu osolíme a potřeme zbylou marinádou.  

Maso ze začátku přikryjeme alobalem a pečeme 45 minut. Upečené maso servírujeme posypané čerstvě nastrouhaným křenem.