Boží grilované klasy kukuřice

Boží grilované klasy kukuřice

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 45 minut + namočení 30 minut

Kukuřice setá má svůj původ ve Střední Americe, do Evropy se dostala v průběhu 16. a 17. století. Nejprve se šířila jako okrasná a raritní rostlina v botanických zahradách, pak ji lidé ochutnali a začali pěstovat ve velkém. Dnes je to šťavnatá klasika sladké chuti, která nesmí chybět na žádném pořádném grilování.

INGREDIENCE

kukuřičné klasy (čerstvé nebo předvařené)
máslo / olej
bylinky a koření (dle chuti, např. sušený česnek nebo chilli kousky)
sůl
pepř


PŘÍPRAVA RECEPTU

Čerstvé kukuřičné klasy namočíme na půl hodiny do vody, předvařené klasy není třeba namáčet.

Do másla či oleje vmícháme nasekané bylinky a oblíbené koření. Namočené kukuřice osušíme papírovou utěrkou, potřeme je máslem či olejem a zabalíme do papíru na pečení.

Ochucené kukuřice pečeme v troubě předehřáté na 170 ° C zhruba 30 minut doměkka.

Upečené kukuřice vybereme z pečicího papíru - opatrně, ať se nespálíme horkým vzduchem.
Osolíme, opepříme a podáváme.